AK Parti Kongresinde Kırıkkale Rüzgarı

AK Parti Kongresinde Kırıkkale Rüzgarı

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde Kırıkkale rüzgarı oluştu.

A+ A-

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde Kırıkkale rüzgarı oluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salonda Kırıkkale'nin coşkusunu görünce "İşte Kırıkkale" diyerek memnuniyetini dile getirdi.
BÜYÜK BİR COŞKU

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'ne Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Mustafa Kaplan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İlçe Başkanı Emrah Doğan, Gençlik Kolları Başkanı Halil Özaslan, Kadın Kolları Nebahat Erkök, Kırıkkale AK Parti İlçe Başkanları ve partililer katıldı. Büyük bir coşkunun yaşandığı kongrede Kırıkkaleli partililerin coşkusu görmeğe değerdi.  



AK Parti'nin 7'nci Olağan Kongresi bugün saat 10.00'da başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın tek aday olduğu kongrede, partinin MKYK ve MYK yönetimlerinin de değişmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu dışında bekleyen partililere seslenirken, MKYK üye sayısının 75'e, yedek üye sayısının 35'e yükseleceğini açıkladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise grup başkanvekili sayısının 2'e çıkarılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kongrede yaptığı konuşmada partisinin 2023 manifestosunu açıkladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu dışında bekleyenlere seslendi. Erdoğan, "Sizleri böyle anlamlı bir buluşmada, kar yağışının tüm mikropları temizlediği anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Biraz sonra 7'nci Olağan Büyük Kongremizi yapacağız. Hamd olsun, şu ana kadar kurulduğumuzdan bu yana son olarak üye kayıtlarını istediğimde, üye kayıt sayımız 13,5 milyona ulaştı. Bırakın Türkiye'yi, dünyada böyle bir siyasi parti yok. 1 milyonu aşkın genç üyesiyle, 5 milyonu aşkın kadın üyesiyle, ana kademe üyesiyle dünyada bir başkası yok. Türkiye'de zaten yok. Artık önümüzde 2023 var. Bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir MKYK değil, şimdi 75 kişilik MKYK ile yola devam edeceğiz. 35 kişilik yedek tabir edilen kurulumuz asıl üyeler gibi çalışacak" dedi.

 

   
  Sayfayı yazdır  


Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur